Kryddersmør opskrift

Kryddersmør er genialt til grillmaden, ogdet kan slet ikke betale sig at købe færdig kryddersmør i supermarkedet. Denne kryddersmør opskrift er nem at lave, og har du børn, vil du synes det er rigtig sjovt at stå og blande kryddersmør.

Fremgangsmåde

  1. Hak ca. 1 dl. krydderurter (gerne flere forskellige) fint.
  2. Rør de hakkede krydderurter sammen med ca. 100 g blødt smør, tilsæt evt. et skvæt citronsaft.
  3. Når krydderurterne er rørt godt ind i smørret, lægger du kryddersmørret på et stykke bagepapir eller husholdningsfilm, og ruller det til en pølse på ca. 4 cm i diameter. Herefter lægges rullen i køleskabet til den stivner.

Prøv kryddersmør med bladene fra følgende krydderurter:

  • Kørvel
  • Dild
  • Brøndkarse
  • Timian
  • Salvie
  • Oregano
  • Mynte

Opbevaring af kryddersmør

Kryddersmør kan holde sig i køleskabet i 4-5 dage. Du kan også opbevare det i fryseren, hvor det snildt holder sig 1-2 måneder.