kryddersalt opskrift

Kryddersalt er en nem måde at tilføre smag i din madlavning. Prøv flere kryddersalt opskrifter, og hav flere krydderurtesalte stående klar, når du laver mad.

Kryddersalt kan også stilles på bordet når du har gæster, så vil du opleve, at de lige skal prøve de andre.

Fremgangsmåde

  1. Tag ca. 1 dl. friske krydderurter (uden stængler), vask dem grundigt, og dup dem helt tørre.
  2. Blend dem grundigt, og tilsæt ca 100 g groft salt (gerne havsalt).
  3. TIlsæt mere salt, hvis blandingen er for våd.
  4. Tør saltet på bagepapir ved 200 grader i ovnen. Du kan også tørre det i solen, fx i vindueskarmen.

Prøv at lave kryddersalt med følgende krydderurter:

  • Kørvel
  • Persille
  • Basilikum
  • Rosmarin
  • Salvie
  • Oregano
  • Citronmelisse
  • Løvstikke (ikke for stor mængde)
  • Mynte
  • Purløg
  • Fennikel
  • Dild

OBS: Salt er meget hårdt mod især metaldelene i blenderen, så husk at rengøre den (især knivene) grundigt efter brug.

Opbevaring af kryddersalt

Kryddersalt skal opbevares tørt og ikke for fugtigt. Begynder saltet at klumpe, kan du give det en ekstra tur i blenderen.