Kryddereddike opskrift

Kryddereddike er en anderledes og spændende tilgang til madlavningen. Prøv denne kryddereddike opskrift, og bryger kryddereddike i stedet for fx hvidvinseddike eller balsamico eddike i madlavningen. Kryddereddike opskriften er nem at gå til, og flasken er dekorativ i køkkenet.

Fremgangsmåde

  1. Vask dine krydderurter og dup dem helt tørre.
  2. Fyld en flaske med så mange urter som muligt – jo flere, jo bedre.
  3. Tilsæt evt. laurbærblade, lidt chili og/eller hele peberkorn i flasken.
  4. Fyld op med eddike. Sørg for, at eddiken dækker urterne helt, så der ikke dannes svamp.
  5. Lad kryddereddiken stå og trække i mindst 7 dage. Jo længere jo bedre.
  6. Efterhånden som du bruger eddiken, skal du enten fjerne krydderurter fra flasken, eller fylde efter med eddike, så kryddereddiken altid dækker krydderurterne.

Da eddike er meget surt, har kryddereddike nærmest uendelig holdbarhed, så længe du sørger for, at krydderurterne altid er dække af kryddereddiken.

Prøv at lave kryddereddike med disse krydderurter:

  • Estragon
  • Dild
  • Timian
  • Kørvel
  • Løvstikke (mindre mængder)
  • Merian
  • Hvidløg