Syntetiske og uld tekstiler er ikke gavnlige for folk med eksem

Forskere har fundet, at syntetisk og uld tekstiler ikke gavner folk med eksem og hudlidelser generelt. Lider dit barn derfor af atopisk eksem, så kan udskiftningen af syntetisk eller uld undertøj, strømper og undertrøjer lindre eksemet og den medfølgende kløe betydeligt.

Ingen medicin mod atopisk eksem

Mange danske forældre er bekendt med børneeksem, eller atopisk eksem, som lidelsen hedder i officielle vendinger. Det er en trættende og ulige kamp, da lidelsen kun kan symptombehandles, og ikke kureres fuldstændigt her og nu gennem medicin. Som ordsproget siger, så læger tiden alle sår, og med atopisk eksem kan der være en smule sandhed i det.

Af de børn der rammes af atopisk eksem, hvilket faktisk er cirka 20% af alle børn, opstår eksemet før fireårsalderen. Med tid forsvinder lidelsen dog, især når barnet nærmer sig puberteten. Der er dog i processen udsving, hvor barnet er symptomfri, da udbrudsperioderne kommer og går gennem årene (mere info her).

Den rigtige påklædning kan lindre

De år, hvor barnet derfor ofte lider af kraftig kløe og irritation som følge af de røde udslæt, eller måske endda væskende blærer, der er især påklædning en vigtig medspiller i dagligdagen. Med det menes der, at de tekstiler, som kommer i direkte kontakt med huden bør som minimum være neutrale i forhold til eksemet. Det skal altså ikke forværre udslættene, men gøre udbrudsperioderne mere tålelige.

Der er udviklet en række intime tekstilgenstande og undetøjsserier, som har til formål at hjælpe huden med at ånde og opretholde en naturlig fugtbalance. Det italienske firma DermaSilk laver fx undertøj af silke, hvori der er iblandet anti-mikrobielle agenter. Denne kombination er bevist nedsættende overfor kløe og sensitiv hud. Det ikke bare lindre men reducerer også eksemen og er derfor et godt alternativ til almindelig undertøj. DermaSilk kan også hjælpe og lindre andre eksemtyper end børneeksem.

DermaSilk fører alt fra både bodystockings til spædbørn, strømpebukser med og uden fødder, pyjamassæt, undertrøjer og underbukser til både drenge og piger.

Dansk import af tekstilserie

Da udbredelsen af atopisk eksem er så hyppig herhjemme i Danmark, så er det nu også muligt for danske forældre at anskaffe DermaSilks produkter til deres børn — eller dem selv, skulle de være blandt den uheldige 1%, som ikke slipper af med atopisk eksem ved puberteten.

DermaSilk forhandles i Danmark gennem den danske agent Jepsen HealthCare, som også har en online webshop. Herfra kan du som privatperson købe den terapeutiske tekstilserie og få det leveret til din privat adresse.