Redskaber der styrker balancen for børn

I denne artikel vil vi fortælle om vigtigheden i, at børn får opbygget deres balance i en tidlig alder. Vi vil se på to forskellige redskaber, der kan øge balancen for ethvert barn, nemlig bobles tumledyr og sansegynger.

Hvorfor er balancen vigtig?

Balancen har stor indflydelse på flere egenskaber i vores krop. Egenskaber såsom motorikken, koordinationen ja og endda indlæringsevnen.

Anatomisk består vores balance af en lille “bobel” inde i vores hjerne, der flyder i noget væske. Man træner dermed sin balance ved at denne bobel bevæger sig i væsken.

Undersøgelser har vist, at børn der har dårlig balance er generelt mere nervøse, hvilket er en stor ulempe, når de starter i børnehaven eller skolen. Dog bliver denne nervøsitet reduceret i takt med, barnet får en bedre balance.

Sansegynger

En sansegynge er en rigtig god måde at træne sin balance på. De tillader at børn kan svinge i alle retninger. De fleste sansegynger er dog heller ikke helt billige og man kan nemt smide tusind kroner efter sådan en.

Til gengæld kan de da også holde i mange år og kan typisk klare en vægt på 100 – 150 kg (så voksne kan altså også lege på den).

Det anbefales at den er placeret et frit sted, så barnet kan svinge til alle sider uden at ramle ind i noget. Desuden skal sansegyngen hænges omkring 20 cm over jorden, hvis det er et ungt barn, da det så selv har mulighed for at kravle ud.

Bobles tumledyr

Bobles tumledyr er multifunktionelt legetøj, som kan fås i alle mulige forskellige faconer. De er formet som dyr og hver af disse dyr træner noget bestemte evner. I en artikel vi har skrevet på guide-nettet.dk om Bobles tumledyr, kan du se en liste over alle de forskellige modeller der er, samt du kan se, hvad hver enkelt model træner.

De er produceret i hård skum, som gør at der ikke er nogen hårde overflader – men stoffet stadig er hårdt nok til vild leg.

Bobles tumledyr har vundet flere priser, på grund af tumledyrene, som er blevet et rent hit i mange børnehjem.

Prisen på bobles tumledyr er meget forskellig. Du kan få tumledyr til 400 kr og andre der koster omkring 900 kr. Nogen gange (meget sjældent) er det og muligt at finde et bobles tilbud, hvor du har mulighed for at spare 10-20 %.

Har du selv nogen erfaringer med disse to balanceredskaber? Del meget gerne, hvad du ved i en kommentar!

Udgivet af

klausb

Hej til dagligt arbejder jeg på siden Guide-nettet.dk

Skriv et svar