Juletid er normalt lig med hygge, fed mad og vægtøgning

Når vi som dansk folkefærd rammer juletiden, forsvinder den fornuft vi har haft hele året omkring indtagelsen af mad, slik, tips, småkager og andre søde og usunde ting.

Dette betyder desværre også rigtig mange gange at der sker en kraftig vægtforøgelse, noget som man så skal kæmpe med af tabe igen de første par måneder af det nye år. Det er sikkert noget du kan nikke genkendende til, noget som du også gerne vil undgå sker bare et år.

Der er ingen der siger du helt skal holde dig fra de ting vi som danskere forbinder med julen og julehyggen, du bør blot holde lidt igen dyrke lidt ekstra motion og være opmærksom på din, vægt, BMI og fedtprocent.

Hvorfor lige disse ting?

Det er ganske simpelt de hænger alle sammen, især ved denne årstid for jo højere din vægt er jo højere er din BMI og dermed også din fedtprocent da maden du indtager i denne tid er traditionen tro meget fed.

Du kan undgå den helt store stigning i vægten, ved at følge ganske få trin som disse.

  1. Skær ned på fedtstofferne der hvor du kan, f.eks. lad være med at bruge smør under pålæg
  2. Spis mere groft brød
  3. Spis mere salat i dagligdagen, gør det til en vane at der er salat til hvert måltid. Så får du både dine vitaminer, men også fuldt maven af noget som er godt for dig.
  4. Lad være med at bruge alt for meget andefedt i julesovsen, brug kun en smule og så andeboulion for resten
  5. Køb fedtfattige udgaver af det normale pålæg

Men disse råd er ikke kun nogen som du skal / kan bruge her i juletiden, du kan bruge dem hele året. Det er blot mere bydende at gøre det nu og hvem ved du ender måske ud med at gøre det til din nye livsstil, som så i sidste ende resultere i at du ikke skal kæmpe med at tabe ekstra kilo som du har taget på i juletiden.
Du kan måske ligefrem ende med at tabe dig, så dækket omkring maven forsvinder, numsen og lårene bliver mindre.

Så vær opmærksom på det du indtager af småkager og alle de andre søde og fedende ting her i julen, hvis ikke så ender vægten med at stige og bukserne strammer alle de forkerte steder. Hvilket så betyder at du blot efter endnu en jul skal til at kæmpe med at smide de ekstra kilo, her hen over foråret og sommeren.

Så Glædelig jul og husk alt med måde!