Powerpoint-kurser

Powerpoint kursus, det er vel nødvendigt

Jeg har været i IT kursusbranchen i mange år. Nærmere bestemt omkring 14 år på nuværende tidspunkt. Jeg har undervist forskellige steder, både på åbne kurser hos kursusudbydere, på virksomhedskurser og ikke mindst tidligere på PC kørekort kurser. Det har givet mig en god viden og ballast omkring efteruddannelse og hvad folk tænker og siger om IT efteruddannelse.

NOget af det jeg har lagt mærke til, og som jeg gerne vil reflekterer lidt over her i denne artikel er – hvorfor mener folk aldrig ded har brug for kurser indenfor et givent program. Om det er et kursus indenfor powerpoint, share point eller et andet Office kursus det er vist nærmest ligegyldigt.

Jeg har oplevet sælgere der er så himmelråbende dårlige til at opbygge og designe deres powerpoint præsentationer at de vel i bedste fald bare mister den ene ordre når de er ude ved kunden. I værste fald så får de præsentaret produktet, virksomheden og dem selv så ringe at de nok aldrig får den kunde igen. Disse sælgere kunne med rette nok trænge til et målrettet powerpoint kursus hvor man både snakkede om design af præsentationer og ikke mindst præsentationsteknik for sælgerne. Det var uden tvivl noget de kunne have rigtigt godt af.

På et powerpint kursus, der vil man kunne snakke om de mange grundlæggende fælder der er indenfor Powerpoint. Eksempelvis kunne det være valg af farver, fonte brugen af kursisv og fed skrift osv. det er godt nok helt basale ting, men uden tvivl noget som mange sælgere og andre brugere af power point har meget svært ved.

En anden ting er – hvordan opbygger man overhovedet sin præsentation. Jeg ser jo desværre stadigvæk tit folk der opbygger både 10-20 slides kun med tekst og økonomiske nøgletal. En præsentation, der i bedste fald er så dræbende kedelig at de fleste falder i søvn indenfor de første 5 slides. På et powerpoint kursus, der vil man kunne arbejde med at benytte flere billeder og flere illustrationer så der kan komme noget mere liv i sælgerens præsentationer.

Det eneste det kræver er bare at sælgeren og ikke mindst dennes chef anerkender at der skal et kursus til for at det kan blive bedre. Herudover så må vurdere om der skal laves et virksomhedskursus i virksomheden så mange sælgere kan komme på det samme kursus til samme pris. Vælger man løsningen med et virksomhedskursus så har man også muligheden for at planlægge det sammen med kursusvirksomheden og ikke mindst den instruktør der er sat på kurset. Det betyder at du som kursist vil få langt mere ud af kurset – da det er planlagt efter dit behov.

Så kort sagt – næste gang du støder på sælgere, der ikke kan bruge deres powerpoint – så send dem på kursus. Så gør vi sammen verden til et bedre sted at leve 🙂