Netflix – din guide til streaming af film

I efteråret blev den amerikanske filmstreaming-tjeneste Netflix langt om længe lanceret herhjemme efter at danskere i mange år havde brugt amerikanske Netflix konti kunne de nu endeligt få en dansk, samt adgang til dansk indhold.

Da Netflix startede var det dog slet ikke filmstreaming, der var i tankerne. Tjenesten startede i stedet som en DVD-udlejningsservice, hvor man bestilte en til tre film, så dem, returnerede dem og derefter fik nye tilsendt. Efter et par år begyndte de dog at streame film via internettet, hvilket var meget mere omkostningseffektivt. I dag kan man ikke længere få tilsendt DVD-film, men i stedet er tjenesten 100% internetbaseret og havde i starten af 2012 over 24 millioner brugere på verdensplan. Blandt andet har tjenesten også fået skylden for Blockbusters amerikanske konkurs.

I efteråret fik vi danskere som sagt adgang til Netflix, men hvad har tjenesten at byde på? Der er blandt andet mange kendte serier, børnefilm, dokumentarer, dansk stand-up og klassikere. Med hensyn til nyere film er antallet lidt mere begrænset. Af nyere titler kan nævnes “The Expendables” og “Sherlock Holmes 2”, men hvis du kun er til nye film er Netflix ikke noget for dig. Hvis du i stedet kan acceptere at filmene har 2-4 år på bagen, så er der rigtig mange gode film.

Kigger man i stedet på udvalget af dokumentarer er der også mange spændende. Blandt andet er der en del film af Morgan Spurlock, som har lavet banebrydende dokumentarer som “Supersize Me” og “The Greatest Movie Ever Sold”. Samtidig kan du også finde nogle af Discovery Channels spændende dokumentarserier.

Som udgangspunkt har man let adgang til Netflix på sin PC, og hvis man i stedet vil se Netflix på sin mobiltelefon eller tablet downloader man bare den tilhørende app (findes både til iOS og Android). Har du dog, som jeg, den holdning at film skal ses på en ordentlig skærm, så skal du enten bruge en konsol (som Xbox 360, PS3 eller Nintendo Wii), have et TV eller en blu-ray afspiller med Smart TV funktioner fra 2012 eller nyere eller have en boks ved siden af.

Personligt vil jeg anbefale dig at anskaffe dig en boks som Apple TV. Apple TV og Netflix fungerer perfekt sammen og Apple står altid for et virkelig kvalitetsprodukt. Navigation i menuerne foregår hurtigt og i modsætning til så mange andre bokse, så kan du sagtens få konen eller kæresten til at acceptere Apple TV’s minimale, men flotte design. Desuden spiller Apple TV sammen med dine andre iOs-enheder, som f.eks. iPad eller iPhone og du kan dermed se alle dine billeder fra iCloud eller spille spil på storskærmen med din iPad.