Hvordan får man sit gamle nummer med over i et nyt telefonselskab?

Der er ingen grund til at få et nyt telefonnummer, bare fordi du skifter telefonselskab, heller ikke selvom du køber en ny telefon.

Det er ekstremt nemt, at tage sit gamle nummer med over i et nyt, billigt telefonselskab. Uanset om du gør det via internettet, eller går ned i butikken og handler. Når du opretter dig som kunde vælger du simpelthen, at du gerne vil have dit gamle nummer med.

Så sørger dit nye mobiltelefonselskab for, at dit abonnement/konto opsiges hos dit gamle selskab, og at dit gamle nummer flyttes med over til din nye leverandør.

Loven siger, at det gamle selskab har op til 30 dage til at overflytte dit nummer til dit nye selskab, og desværre er der nogle af selskaberne, der udnytter opsigelsesperioden maksimalt, så de kan malke dig for så mange penge som muligt. Mange af de mindre selskaber er dog (heldigvis) hurtige til at få det gjort – antageligvis ud fra devisen om, at hvis de giver deres afgående kunder en god og effektiv service, er der også en god chance for, at de kommer tilbage på et senere tidspunkt.

I opsigelsesperioden vil du få stillet et midlertidigt telefonnummer til rådighed, der bliver sat i din nye mobil. Dette nummer kan du som regel bruge med det samme, og den dag, hvor nummeroverflytningen gennemføres modtager du en sms desangående, hvorefter du blot skal slukke og tænde din telefon, og så er nummeret flyttet over.

I det hele taget bør du altid lade dit nye, billige mobilselskab stå for opsigelsen af dit gamle abonnement, da nogle telefonselskaber (ingen nævnt, ingen glemt) desværre har en kedelig tendens til, ikke altid heeelt at få lukket ned for din konto. Dette medfører i ekstremt grelle tilfælde, at de i årevis bliver ved med at sende regninger og opgørelser til dig, fordi “der stadig er en uopgjort saldo”. Det lyder utroligt, men der findes faktisk telefonselskaber, der misbruger deres status, og tjener kassen på, at folk ikke kan gennemskue systemet, eller blot betaler for at få fred. Så derfor: få ALTID dit nye telefonselskab til at opsige din gamle aftale for dig – og sørg desuden for, at du modtager en kvittering på opsigelsen!

Dette var lige et enkelt, men godt tip til, hvordan du får dit gamle nummer med over til dit nye mobilselskab, og samtidig slipper for langstrakte sagsbehandlinger, problemer og underlige gebyrer.