Valg af ramme

Har du en gammel plakat, et fotografi, et maleri eller en kunstnerisk tegning som du gerne vil have indrammet er der flere valg du skal træffe inden indramningen kan begynde.

Der findes mange forskellige rammer med forskellige farver, forskellige former af forskellige materialer og til forskellige formål. Derfor skal du vide hvad det er du vil have indrammet og hvor det skal hænges op først.

Rammerne

Der laves generelt rammer af 2 materialer. Trærammer og metalrammer som også kaldes for alurammer. Stort set alle metal/alurammer er beregnet til indramning bag glas. Det kan eksempelvis være en plakat eller et foto som indrammes i en smal aluramme med refleksfri glas og passepartout.

Af trærammer findes der både rammer til indramning bag glas, og rammer til indramning uden glas.

Rammerne laves i traditionelle guldfarver og sølvfarver, som sorte, lyse eller brune rammer. Der er dog også begyndt at være mange flotte farvede rammer i skrappe farver som er med til at give noget ekstra liv til motivet.

Der laves rammer som plakatrammer, fotorammer, malerirammer samt rammer til mange andre typer af indramning. Derfor skal du vælge den rigtige ramme til dit formål

Har du et maleri eller anden kunst på et lærred som er opspændt på en blindramme, har du mulighed for at få lavet indramningen i en svæveramme. Svæverammerne er lidt anderledes udformet end andre rammer, da de er designet til at blindrammen skal monteres inden i rammen så den nærmest ser ud til at svæve i rammen.

Du kan vælge en færdig ramme i et bestemt mål og tilpasse dit motiv til rammen, eller du har mulighed for at gå til en professionel rammemontør og få bygget en ramme i lige præcis de mål som passer til dit motiv.

Alle de andre valg ved indramning

Når du skal have indrammet motiver bag glas, vil et passepartout ofte fremhæve motivet endnu bedre. Et passepartout er en ekstra ramme af pap som er inden i rammen af træ/metal. Passepartouet er bag glasset og giver lidt luft fra glasset og ned til motivet.

Motivet er derfor ikke spændt helt op mod glasset, og hvis det er en plakat, en tegning, noget grafik eller lignende på et tyndt stykke papir, vil det i løbet af noget tid komme til at sidde skævt inden i rammen.

Derfor anbefales det at få opklæbet papirkunst på en plade inden indramning bag glas.

Der er også forskel på hvilket glas du skal vælge til din indramning. Der findes almindeligt glas som vil reflektere lyset fra vinduer, lamper mm. Du kan også vælge refleksfrit glas som denne refleksion mindskes. Ved valg af refleksfrit glas vil motivet farver ikke stå så kraftigt som ved valg af almindeligt glas.

Kunsten på væggen

Når du har fået indrammet dit kunst er det bare med at få det hjem og hængt op på væggen i stuen, soveværelset eller hvor det nu skal hænges op, så du kan komme i gang med at nyde kunsten og den flotte indramning.

Med kunst på væggen bliver der automatisk lidt mere hyggeligt i hjemmet.