Hvad er en luft til vand varmepumpe?

I disse tider hvor mange taler om grøn energi, og hvordan vi bedre kan passe på miljøet, er der sket en stor udvikling inden for energirigtige tiltag i forhold til boligen. Et af disse tiltag er blandt andet varmepumperne. Der findes flere forskellige typer af varmepumper, og en af varmepumperne er en luft til vand varmepumpe.

Men hvad er en luft til vand varmepumpe, hvad er det, der gør den til noget specielt, og hvornår er det en løsning, som passer til præcis dig og din bolig?

Varmepumpe – luft til vand

En varmepumpe er en energivenlig varmekilde til boligen. Der er flere forskellige typer, og hver varmepumpe har sine gode egenskaber. En varmepumpe luft til vand, udnytter varmeenergien i luften, og omsætter den til varme, som du kan bruge i din bolig.

Varmepumpen har en udedel og en indedel. Udedelen består af en fordamper og selve varmepumpen, og den placeres, som navnet antyder, på ydersiden af huset. Yderdelen opsamler varmeenergien i luften, der bliver til varme i boligen. Indedelen af anlægget er som oftest et lille stykke styreelektronik, som placeres tæt på yderdelen, blot på den anden side af muren og på husets indervæg. Indedelen er den del, der skal forbinde varmepumpen til husets centralvarmeanlæg.

Hvorfor en varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er et godt valg til jer, der måske ikke har plads til et jordvarmeanlæg, eller som ikke ønsker at få gravet hele haven op til slanger.

Hvis du varmer din bolig op ved hjælp af oliefyr, er du også en af dem, som er blevet ramt af de nye regler omkring oliefyr. Det er dermed en kæmpe fordel for dig med oliefyr at overveje, om det ikke kunne være en meget bedre løsning at få en luft til vand varmepumpe som varmekilde i stedet for dit gamle oliefyr.

Med en luft til vand varmepumpe får du både mere for pengene og samtidig en miljøvenlig løsning. Den er ligeledes selvkørende og behøver ikke at blive fyldt op på samme måde som dit gamle oliefyr.

Er det en løsning for dig?

Ved at få installeret en luft til vand varmepumpe som varmekilde i din bolig, kan du spare mange penge samt være med til at formindske udslippet af CO2 og dermed skåne miljøet. Man regner med, at en luft til vand varmepumpe vil kunne give dig helt op til 90.000 kr. i besparelser i løbet af varmepumpens levetid. Årligt er det omkring 15.000 kr.

Så hvis du er interesseret i at spare penge, kan du med fordel vælge at investere i en varmepumpe af luft til vand slagsen fra OK.

Skriv et svar