Har du behov for en dyr fladskærm?

Fladskærmsmarkedet er i rivende udvikling, på trods af at det efterhånden er mange år siden at de gamle klodsede billedrørs TV sang deres velkomne svanesang. De vil ikke blive savnet.

Til gengæld har vi nu en situation, hvor alle de store japanske og koreanske producenter af TV sender en helt uoverskuelig række nye fladskærme på markedet hvert eneste år. Vi drukner nærmest i buzzwords og nye features, som er stort set umulige at hitte rede i, i hvert fald for menigmand.

Hvor det sidste år drejede sig om 3D og Smart Hub indbygget i de nyeste TV som alle havde internetmulighed vil der i dette år blive lige så skarp fokus på betjeningsmulighederne. Måderne at betjene et TV i 2012 er eksempelvis stemmestyring som koreanske Samsung og LG har bygget ind i deres dyreste fladskærme. Samsung er endog gået det næste skridt ved at implementere en Kinectlignende feature, som benytter det indbyggede kamera til at kontrollere TV’et via håndbevægelser. Man kan dog roligt tvivle på hvor funktionelt det vil være i de første par år, i hvert fald indtil teknologien modnes mere. Indtil videre er disse funktioner også kun tilgængelig i Samsungs dyreste fladskærm.

På designsiden sker der ikke så meget, idet skærmene ikke på en let måde kan gøres meget tyndere end de nuværende 3 cm. som har været standard i de seneste par år. Til gengæld vil rammerne forsvinde i større og større grad, og en fladskærm ender snart med kun at være selve LCD-panelet omgivet af en meget tynd ramme. I 2011 var  Samsung stort set de eneste som kunne levere disse ”rammeløse” TV men i år følger Panasonic og LG rigtig godt med.

Som det sikkert fremgår klart af ovenstående, så er der ikke nogen af de nyeste features som rent faktisk har noget med selv fjernsynet at gøre, i det omfang du skal benytte det til at… Til at se TV på.

Derfor er det også yderst relevant at overveje om man i virkeligheden er bedre tjent med en billig fladskærm, som måske ikke har alle de nyeste muligheder, og har en lidt større ramme omkring skærmen. I hvert fald når det drejer sig om billedkvalitet og funktionalitet når det drejer sig om at se TV, så minder de billige fladskærme enormt meget om de dyre.

Det bedste råd må derfor være, at man før man begiver sig mod den lokale butik eller webshop gør op med sig selv hvor mange smarte features man egentlig har brug for. Der kan være rigtig mange penge at spare ved at finde et godt billigt TV, som opfylder alle ens behov.