Gulvafslibning og Efterbehandling

Mange er fokuserede på priser, når de skal have udført gulvafslibning. Derfor ender det med, at alt for mange forsøger at slibe gulvet på egen hånd. Gulvafslibning er dog et af de sværeste håndværk, som findes. Det kræver en meget høj nøjagtighed, da den mindste fejl kan være rigtig svær at udbedre. Derfor er den klogeste løsning i langt de fleste tilfælde at få en professionel gulvafsliber til at se på sagen. På den måde undgår man med sikkerhed, at der bliver begået fejl i gulvafslibningen.

Når man sliber et gulv, handler det om, at det øverste lag af gammel efterbehandling skal slibes af. Efterbehandlingen kommer med årene let til at se gammel og beskidt ud. Man skal dog kun slibe 2 millimeter af, inden gulvet igen ser pænt ud. Gulvet bliver slebet af ved hjælp af sandpapir. Sandpapiret påføres en slibemaskine, som så sørger for at klare arbejdet. Slibemaskiner er store og tunge, så det kræver en del erfaring og ekspertise at styre disse store maskiner. Den erfaring er der ikke mange der har, men hos et professionelt gulvfirma, kan det findes.

Sandpapiret sørger for, at efterbehandlingen bliver fjernet. Først anvendes den mest grovkornede type sandpapir. På den måde kommer man hurtigst forbi det øverste lag. Derefter skiftes der gradvist til finere og finere sandpapir. Til sidst bruges en af de fineste typer sandpapir, som findes på markedet. Det sikrer, at gulvet tager sig godt ud, og at det er lækkert og blødt at gå på.

Hvis man selv forsøger at slibe gulvet med sandpapir, sker det ofte, at man ikke sliber præcist lige meget alle steder. Det giver små fordybninger i trægulvet, som let kan ses, når lyset falder på gulvet. Et andet problem, når man gør det selv, er at maskinerne ikke altid fungerer perfekt. Maskiner til afslibning af gulve kan lejes hos de fleste malerforretninger og byggemarkeder. De er dog ofte brugt rigtig mange gange, og de gennemgår ikke de samme eftersyn, som gulvfirmaernes maskiner. Hvis man kommer hjem med en maskine, som ikke sliber 100 % efter hensigten, opstår der nemt slibespor i gulvet. De er svære at rette ud, så her skal man alligevel have fat i et professionelt firma. For at sikre sig, at alting bliver gjort ordentligt, vil det være mest hensigtsmæssigt at få arbejdet udført af et gulvfirma, der har ekspertise og erfaring. De kan også hjælpe med de andre udfordringer, som kommer når gulvet skal slibes. Det kan eksempelvis være efterbehandling.