Yoyo’en – En sjov fritidsinteresse

De fleste husker sikkert yoyo’en fra folkeskolen, hvor tricks som “Rock the Baby” og “Walk the Dog” var blandt de indøvede tricks.

Yoyo shoppen RocketGames giver dig nu mulighed for at genskabe alle minderne fra skoletiden. Derudover er yoyo spillet en sjov fritidsinteresse, der kan fordrive mange timer.

Yoyo tricks på alle niveauer

Der findes yoyo tricks på alle niveauer, og det er altid muligt at avancere sit spil. Internettet er fyldt med imponerende udøvere, der viser sine tricks. På denne Facebook side, www.facebook.com/CoolYoyoTricks, finder du også en række forskellige cool tricks.

Tricks som “Rock the Baby” og “Walk the Dog” hører naturligvis til de simple, men søg eventuelt efter tricks som “Cold Fusion” eller “2handed” på Youtube, og du vil hurtigt se stor forskel.

Billige yoyo’er er nogle gange de bedste – afhænger af dit niveau

Der findes yoyo’er i alle prisklasser. Alt fra 10 kr. og til flere tusinde. Der er selvfølgelig stor sammenhæng mellem pris og kvalitet, men du skal ikke altid købe de dyre, hvis du vil have en god oplevelse med yoyo spillet.

En dyr yoyo har ofte lang lang spinne-tid, hvilket giver øvede spillere mulighed for at lave nogle mere avancerede tricks. For begyndere betyder det samtidig, at de kan have svært ved at håndtere en yoyo som denne. Den kan nemlig ikke returneres til hånden som yoyo’erne vi kender fra skolegården.

En yoyo til DKK 100 kan derfor være bedre end en til DKK 1.000, hvis du er nybegynder. Ved yoyo’er billigere end 100 kr. skal du selvfølgelig være kritisk i forhold til kvaliteten.

Den perfekte gave-idé

En yoyo kan være en god gave. Eventuelt som en værtsgave, hvor den kan være genstand for god underholdning og dejlige minder. Forsamlingen kan efterfølgende se, hvem der kan lave flest tricks og dermed sikre underholdningen i nogle timer. Det kan også være børnefødselsdage, hvor yoyo’en kan være et godt alternativ til computerspil.

Yoyo’ens popularitet

Yoyo’en har en lang historie, og populariteten er forskellig fra land til land. I USA og Kina er yoyo’en indtægtsgrundlag for mange personer, hvorimod Danmark ikke har det største miljø af yoyo-spillere.

I USA har man også fastsat den 6. juni til at være en national yoyo dag. Dagen er fastsat til ære for Donald F. Duncan, som netop har fødselsdag denne dag. Donald F. Duncan (6. juni 1892 til 15. maj 1971) var amerikansk iværksætter og opfinder, og grundlagde i 1929 virksomheden Duncan Toys Company.

I Danmark kommer og går interessen for yoyo’er, og mon ikke snart vi den i gadebilledet igen?

Du kan finde et stort udvalg af yoyo’er hos RocketGames.