Wii har masser af muligheder

Wii er Nintendos spillekonsol og pendant til PlayStation og XBox. Den udkom i 2006 og adskilte sig primært ved to ting:

  • måden man styrer i spillet på er helt anderledes og intuitiv og
  • den kostede kun det halve af de to konkurrerende spil konsoller.

Du kender sikkert nok Wii og hvordan man spiller. Med en trådløs Wii remote styrer man. Den registrerer dine bevægelser og den har desuden indbygget infrarød, så du kan pege direkte på skærmen og det bliver registreret. Det er ret fancy – og ikke mindst nytænkende. Specielt fordi mange har kritiseret spilkonsoller for at gøre børn dovne og underholde dem inaktivt. Det kan man på ingen måde beskylde Wii’en for.

Når man udvikler sådan et stykke legetøj, så sætter det straks kreative folk i gang. Det betød, at udover at udvikle et hav af sjove wii spil, der udnyttede Wiis nytænkende styreegenskaber, så blev der også udviklet ekstremt meget ekstra udstyr som f.eks. en ketcher, man kunne sætte sin Wii remote i, et rat man kunne sætte den i. Der kom selvfølgelig også en masse pistoler og rifler, der faktisk gør spil-oplevelsen væsentlige mere realistisk. Så er der også guitaren og endda en fiskestang Ja, der er sågar udviklet maracas til et specielt samba-spil. Kreativiteten havde ingen ende.

Een af de absolut mest kreative udnyttelser er Wii Fit, som specifikt sætter fokus på aktivitet sammen med Wii. Der er masser af historier om folk, der har kunnet tabe sig med Wii Fit. Din Wii Fit registrerer simpelthen din vægt og hvor meget, du bruger den, så du kan se din fremgang. Der følger også nogle helt sjove spil med.
Du kan se en demo af Wii fit her:

Du kan også gå på nettet med din Wii – og der er udviklet mange Flash spil, som kan spilles direkte i din browser. Gratis endda.

Wii har nu været på markedet i snart fire år og der går naturligvis rygter om en opfølger – altså en Wii 2 (Wii U). Den må komme på et eller andet tidspunkt komme, og når den kommer vil den igen vælte verden. Sandsynligvis kommer den til at indeholde en blueray afspiller og være i HD kvalitet – så Wii spillene kan få et grafisk løft og måle sig med de to konkurrenter. Men indtil videre er det altså kun løse rygter.