Tid til fisk – om lystfiskeri

Så går det endelig mod lysere tider igen og hermed også mod varmere tider. For mig betyder det, at jeg igen snart kan komme ud af fiske og derfor skal jeg til at have min fiskekasse gået igennem og se, om jeg skal på indkøb efter nye blink, woblere eller andet fiskegrej.

Fiskegrej på tilbud

Normalt når jeg skal have min fiskekasse fyldt op, så tager jeg en tur til Hvide Sande eller andre fiskebyer i efteråret, da de altid har rigtig billigt fiskegrej i slutningen af sæsonen. De vil ofte gerne have ryddet op på hylderne, så de er klar til at få nye mærker ind og det eneste fiskegrej som ikke kommer på tilbud er oftest de mere gængse blink og woblere, som har bevist deres værd.

Derfor finder man næsten aldrig Abu Toby Deluxe blink på tilbud eller de lige så populære Møresilda blink og woblere oftest ligger på en rimelig fast pris.

Sommetider kan man snakke sig til et godt tilbud, hvis man skal have mange ting, men ellers må man tage de mere ukendte mærker, hvis man vil have billige blink. Man kan dog godt være heldig at finde nogle rigtig velfangende blink, selvom man køber billige blink, ofte drejer det sig i lige så høj grad om teknik og vejr, som om hvilket endegrej man benytter til fiskestangen.

Forskelligt grej til forskellige forhold

Personligt foretrækker jeg helt klart at benytte mig af grej fra de kendte producenter, såsom Abu Garcia, Hansen og Møresilda, men der er også situationer, hvor jeg vælger at komme noget billigt fiskegrej på linen. Dette er ofte, hvis jeg skal fiske i ukendte vande.

For at teste forholdene af, så bruger jeg næsten altid noget billigt fiskegrej indtil jeg har fundet ud af, hvor meget skidt er der på bunden og andet i vandet, som kan gøre, at mit blink sidder fast og at resultatet bliver, at jeg er nød til at trække blinket af linen for at komme fri.

Hvis jeg fisker i kendt vand og jeg ved, hvilke fisk der er mulighed for at fange, så vil jeg fra starten af sætte noget fiskegrej på, som jeg ved passer i størrelse, form og bevægelser til de fisk, som jeg går efter. Det hjælper jo ikke noget, at sætte et fint guld Abu Toby Deluxe blink på 12 gram på linen, hvis jeg vil fange fladfisk, hvorimod det ville være det perfekte blink, hvis jeg var ude efter en havørred, en hornfisk eller en makrel.

Jeg har fundet en god side, hvor du kan læse mere om lystfiskeri.