Pas på din bil med bilservice

Det er bestemt ikke en skidt idé at køre bilen på værksted og få foretaget et serviceeftersyn. Med løbende bilservice kan du nemlig hjælpe med at forebygge større skader og reparationer, som hurtigt kan blive en langt dyrere fornøjelse end de små kontinuerlige serviceeftersyn. Det er forskelligt fra bilmærke, motortype og antal af kilometer, du kører, hvor omfattende og hvor ofte din bil skal til eftersyn.

Dit kørselsmønster og specielt mængden af kilometer er afgørende for, hvornår din bil skal til service. Et serviceeftersyn kan forekomme helt ned til efter 5000 km, men er mest normalt et sted imellem 10.000 og 30.000 km. Serviceeftersynet kan også ske enten hvert eller hvert andet år, hvis du er en af de bilister, som kører meget få kilometer om året.

Nyere biler ved selv, hvornår det er tid til eftersyn

I nyere biler vil der være en lampe på instrumentbrættet, som vil lyse og dermed indikere, at det er tid til et serviceeftersyn. Det vil desuden fremgå af din bils servicebog, hvor ofte du bør have bilen til eftersyn. Selvom det er frivilligt at køre bilen på værksted og få foretaget et eftersyn, bør du overholde intervallet for bilservice, da det kan spare dig for ekstra store og dyre værkstedsregninger. Det kan fx få meget dyre konsekvenser at få skiftet olien på bilen for sent, da det kan ødelægge motoren.

Desuden vil hyppige bileftersyn også have en positiv effekt på prisen, den dag du vælger at sælge din bil. Hvis du har en ny bil med garanti, skal du også være opmærksom på, at garantien brydes, hvis du ikke overholder sørger for, at din servicebog er overholdt.

Typer af eftersyn

Overordnet set kan et serviceeftersyn inddeles i tre forskellige typer, afhængig af hvor grundigt et eftersyn du ønsker.

  • Olieservice, er et eftersyn, hvor der skiftes olie og oliefilter.
  • Lille eftersyn af bilen omfatter også olieskift og skift af oliefilter, og herudover kontrolleres lys og lygter, dæktryk, styresystem mv., og desuden får bremserne en visuel gennemgang.
  • Det store eftersyn omfatter det samme som det mindre eftersyn, men her skilles bremserne ad, og også gearolien skiftes, foruden brændstoffilteret.

Hvis du gerne vil spare lidt penge på prisen på din bilservice, kan du med fordel vælge et frit værksted frem for et forhandlerværksted, da mekanikerne har de samme kompetencer på et frit værksted. Der kan dog være den forskel, at man på et forhandlerværksted har udstyr, som passer præcis til dit bilmærke.

Du kan med fordel vælge et MekoPartner værksted, da man her benytter reservedele af enten samme kvalitet som de originale eller endnu bedre kvalitet.