Modens mekka Milano

Milano, eller ’City of Glamour’, har både imponerende paladser, god mad og en smuk opera fra 1778, men det er især pga. designere, fotografer, kunstnere og modeller, at byen er verdensberømt. Eller med et andet ord: Mode.

Er du til shopping deluxe, finder du ikke noget bedre sted end Milano. Enhver besøgende skal selvfølgelig tage derfra med en eller flere indkøbsposer, der viser, at man har købt sig tøj i MILANO. Luksusbutikkerne som Versace, Fratelli Rossetti, Prada og Cartier finder du på Via Montenapoleone, mens Via della Spiga byder på D&G, Sergio Rossi, Tod’s og Bulgari. Endelig er der Via Santa Andrea med Chanel, Armani, Moschino og Kenzo.

Skal man klædes ordentligt på, skal man altså tage til Milano. Og med en af de mange last minute-rejser kan man oven i købet komme billigt til Europas hovedsæde for mode og god stil.

I den mest elegante gade af dem alle, Via Manzoni, går luksus, design og mode op i en højere enhed i Spazio Armani ved nummer 31, som er Giorgio Armanis multikonceptbutik. Her finder du showrooms med de seneste kollektioner fra Armani casa og Armani fiori, aperitifs i Emporio Armani Cafè, eller hvad med en middag på restauranten Nobu, hvor en af de bedste japanske kokke, Nobuyuki Matsuhisa, står i spidsen for gryderne? Han er også selv ejer af restaurantkæden sammen med skuespilleren Robert de Niro.

Uden for byen, i området omkring Milano, kan man desuden finde de såkaldte ’outlets’, hvor designervarer fra tidligere kollektioner sælges i samme kvalitet, men til mindre priser. Der er udsalg i januar og juli.

Er du i det hele taget mere interesseret i at blive klædt på uden at blive blanket af, er Corso Vittorio Emanuele med Piazza San Babila måske mere et sted for dig. Her finder du indkøbscentret Rinascente og sofistikerede mærker som Max Mara, Moreschi, Bruno Magli og Pollini, men også de mere mondæne H&M, Zara og Furla. Corso Buenos Aires, en af de længste gader i Europa, forbinder Porta Venezia med Piazzale Loreto og er i shoppinghenseende endnu mere kommerciel. Her finder du mærker som Timberland, Mandarina Duck, Benetton, Kookai og Nara Camice.

Den yngre generation af shoppere vil formentlig hellere ned i Via Torino, der forbinder domkirken med Corso di Porta Ticinese. Her er stilen mere casual og sporty med butikker som Foot Looker, Camper og Energy. Dem, der er mere til street, tager til Navigli-området, mens de alternative ’indies’ på udkig efter Diesel, Custo og Fornarina vælger Corso di Porta Ticinese, hvor man også finder de mere specielle og nogle gange håndlavede accessories.

Hvis man tager moden virkelig seriøst, tager man også til Milano Fashion Week. Og gerne to gange om året, hvor den finder sted med efterårs- og forårskollektionerne og transformerer den norditalienske by til et mekka for branchens ypperste navne og kendisser, der i en hel uge bader sig i glamour.