Fordele ved forskellige ferietyper

Når tankerne går på ferie inden for Danmarks grænser, falder snakken ofte på steder, vi ikke oplever så ofte. For bymennesker bliver naturens store vidder, højt til loftet og vilde vejrlig overvejet, imens folk fra de små byer overvejer storbyer som Rom, Paris eller Barcelona som rejsemål. Og tanken er jo nærliggende, for ofte vil vi mennesker jo have det, vi ikke normalt får – og det gælder altså også for ferier.

Naturferie

Er du bymenneske, og betaget af naturen, er Vesterhavet et virkelig godt udgangspunkt for en ferie. Helt ufortjent har Vesterhavet fået et ry af, at være besat af tyskere hvert eneste år, men faktum er, at det er en meget blandet skare, der hvert år lejer en feriebolig ved Vesterhavet.

Naturen langs Jyllands vestkyst har utrolig meget at byde på, og i løbet af sommeren liver de små byer og fiskerlejer op til dåd, og åbner op for et rigt kulturliv, der ikke ses ret mange steder.

Storbyferie

Er du mere til storbyferie, med restauranter, små sidegader, kendte seværdigheder og et rigt kulturliv, er en lille havneby som Agger i Nordjylland nok ikke noget for dig. Heldigvis er der masser af muligheder for at besøge spændende, pulserende metrolpoler over hele verden, og af europæiske, seværdige storbyer kan især nævnes Barcelona, Venedig, Paris og London.

Har du mod på at rejse uden for Europas grænser, kan du overveje byer som Dubai, Tokyo eller San Francisco, der hver især byder på virkelig spændende tilbud til globetrotteren.

Aktiv Ferie

Der er mange fordele ved at vælge en aktiv ferie: Du får oplevet en masse nyt, du holder formen ved lige og du får mulighed for, at prøve nogle ting af, som du måske ikke har mulighed for til daglig.

Aktiv ferie kan være alt lige fra surfing eller cykling til vandreture og golf. Fælles for dem er, at du får rørt dig og får oplevet solen og den friske luft på en anden måde en fra en strandstol.

Daseferie

Stik modsat den aktive ferie finder du daseferien. Daseferien er generelt et kæmpe hit, og alle kan forholde sig til at ligge på stranden eller poolen og stege, og kun rejse sig for at hoppe i vandet eller hente is eller cocktails.

Daseferien er, for de fleste, en super måde at lade batterierne op på; hvor uret kun skal frem for at finde ud af, hvornår der er happy hour, og hvor ungerne kan passe sig selv under livreddernes kyndige supervision.

Arbejdsferie

Arbejdsferien er en lidt speciel ferieform, som især er populær blandt studerende. I al sin enkelhed går setup’et ud på, at du aftaler med en (eller flere) arbejdsgivere rundt omkring i verden, at du kommer og arbejder hos dem. Arbejdet udføres typisk gratis, til gengæld for kost og logi.

Populære arbejdsferiemål er vindrueplukning, jordbærplukning, bondegårde og lignende, hvor der er brug for en masse hænder til at få høsten i hus.

Så uanset om du er til storbyer, der aldrig sover, eller små, hyggelige feriecentre ved Vesterhavets vidde strækninger, så er der altid mulighed for at finde lige præcis den ferie, du ønsker dig.