Fædre synes det er vanskeligt at genkalde sig børnesange

Der synges virkelig mange børnesange og adskillige skattede af den sort, som opføres foran og indbefattet børn. Ifald du selv er mor eller af andre grunde mødes med børn, hvor du gerne må opføre enkelte børnesange, så sker det med garanti at du prøver at have glemt nogle af sangene.

Er du vordende moder?

Som gravid eller vordende fader, så er det rigtig fint at starte at indøve børnesangene, så kan du mange af de mest brugte sange når du har brug for dem. Når først guldklumpen er født, får I for alvor travlt, så øv jer gerne inden.

Desuden er det virkelig sundt for barnet, hvis moren synger mens hun er med barn. Guldklumpen er i stand til høre sangene og lærer således nærmest at genkende sangteksterne. Det virker rigtig beroligende på den lille. Ydermere kan man jo prøve melodierne uden at den lille fatter sangteksten og således er det en fin system at øve på.

Forskellige former for børnesange

Der forekommer utrolig mange børnesange, og indenfor mange klasser. Der foreligger f.eks. aftensange og flere børnesange.

En lang række af sangteksterne er forfattet med moralske motiver, så de unge bør erfare lidt ud af sangen eller den sangleg der er en del af det. Så børnene kan erfare rigtig utallige ting ved at lege utallige sanglege.

En del af børnesangene er desuden fine at lege i f.eks. vuggestuer. Det er nemlig godt at være fælles om en børneleg, hvor ungerne også kan tillære sig lidt og lære hinanden at kende rigtig godt. Der forekommer bla. en del slags julelege, ligesom der eksisterer en lang række børnesange hvor man videregiver næste vers til en anden elev.

Nogle ombejlede melodier

Der er som i næsten alle øvrige musikgenrer, visse sangtekster der er mere afholdte end de øvrige. De genkender sandsynligvis sange som Ti små cyklister og I østen stiger solen op.

Men en af de allermest afholdte sangtekster er Mariehønen Evigglad. Børnesangen om mariehønen der går tur i regnvejr og møder sneglen Søren, som byder i tørvejr i sneglehuset, hvor de så bliver rigtig tætte venner mens de har sneget sig i tørvejr. Børnesangen slutter med at de tager hinanden til ægte.

Konklusionen her må jo beløbe sig til at det kan godt svare sig at aflaste andre, uden du nu og her får noget igen. Hele butikken som du hjælper med hos andre, kommer retur på et tidspunkt. Et fint lille uddrag at få berettet til ungerne på en rigtig flot metode. Også selvom de måske ikke præcist filosoferer så dybdeborende over børnesangen, men lidt hænger jo nok ved dog.