5 småbørnsaktiviteter under finanskrisen

Der er finanskrise i Danmark og det er ikke fordi pengene brænder i lommen på folk og det hjælper tit på kreativiteten. Typisk har aktiviteter med børn været dyre fordi folk ikke har noget imod at kaste masser af penge for deres børns trivsel. Men finanskrisen har sat en stopper for meget af det, så her kommer 5 ideer til ting du kan gøre med dine små børn som er gratis eller forholdsvis billige.

Gå på biblioteket

Ikke for at læse. Mange biblioteker har i dag indrettet rigtigt gode legerum til børnene og de små børn elsker at komme nye steder hen, få nye indtryk og møde andre børn. Det er gratis og du kan jo tage kaffe og lidt mad med til den lille. Samtidigt kan du nå at læse en 2-3 blade mens den lille leger, så ikke alene er det gratis du sparer også lidt til på månedsblad-fronten.

Gå i svømmehallen

Det er forholdsvis billigt og man behøver altså ikke gå til babysvømning med dem. Skaf dem en svømmeble og du klar til at kaste dig ud i vandet med dem. Det er sjovt og godt og børnene elsker det. Ekstra bonus er de død-trætte bagefter, så middagsluren bliver ekstra lang og du får lidt længere kaffepause.

Tag i skoven (eller på stranden)

Der er faktisk dejligt året rundt omend børnene ikke kan lege ude ligeså længe om vinteren som om sommeren. Men man ser nye ting og der er slet ikke samme trængsel. Tricket ligger i god påklædning og en thermokande med varm kakao til at genvinde humøret, når de små fingre er blevet kolde. Lad nu være med at være super-ambitiøs og satse på at nå hele skoven rundt. Tag derud og hav fokus på at hygge jer.

Tag til salmesang / legestue

Rigtigt mange kirker i Danmark arrangerer salmesang eller legestue for de små børn. Og det er rigtigt hyggeligt og slet ikke noget religiøst eller missionerende. Det er som regel gratis og tit er der kaffe bagefter. Børn elsker musik og har godt af at se andre børn, så find ud af om der ikke er noget i nærheden af dig.

Se en fiskekutter gå i land

Ja det er simpelt, men det er fascinerende for børn. Det behøver ikke være en fiskekutter – men kig på konceptet. Tag et sted hen, hvor folk arbejder og kig på. Børn bliver tit fascineret af hvad der foregår i everyday life. Det kan også være en tur forbi banegården og se togene køre ind og ud. Eller måske stå ved lufthavnen og se flyene lette og lande. Der er masser af muligheder som børn finder fascinerende.

Håber du får masser af gode timer med dit barn finanskrisen på trods